Lørdag 22. Sep 2018

Marius Ziska (FO)

Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver.

Dørene åbner kl. 20.00

Pris i døren: 130 kr. (såfremt der ikke er udsolgt)

Koncerten er stående

Koncerten støttes af Nordisk Kulturfonds nye netværkspulje, PULS.

Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Ziska fik med den seneste albumudgivelse “Home / Heim” sit store gennembrud på Færøerne. Pladen udkom samtidig i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer. Bandet har netop lagt sidste hånd på opfølgeren “Portur” - et album som mere end nogensinde har en international sound a la “The War On Drugs”, men med færøske tekster, hvilket giver et helt særligt twist. 

Første single “Silvurlín" udkom i januar og har fået en fin modtagelse på både P6 Beat og P4 i Danmark, og i februar spillede bandet en meget vellykket DK tour. Albummet rammer gaden den 15. juni.

Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home”. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

Support: B-siden

B-siden er en pop-kvartet, som spiller dansk folkelig musik med glade, gennemtænkte og kreative tekster. Per dags dato kendes de bedst for deres debutalbum “Eventyret Begynder” og mere end 30 koncerter i Roskilde og omegn. Heriblandt supportgigs for både Katinka og Hjalmer.

På scenen skaber de fire gutter sammen en hyggelig atmosfære, som spiller sammen med tilskueren.
Når B-siden folder sine sensommertoner ud, forfalder man straks til længslen efter nyslået græs og et solstrejf i ansigtet. De akustiske strenginstrumenter akkompagnerer, med en legende lethed, den unikke vokal, som udgør B-sidens lydbillede. Dette potpourri af sjæl, sammenhold, og kærlighed er præcis det du kan forvente når du lyttes ved på B-siden.

Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige cafe, der er åben før og efter koncerten.

Gavekort til Gimle

 

SØG ARRANGEMENTER

SAMARBEJDSPARTNERE