16/06/2017

Gimle certificeret med guldmærke for tilgængelighed

Gimle er, som det første spillested i Danmark, certificeret med Volues guldmærke for tilgængelighed.
Det bliver nemmere end nogensinde at finde musikoplevelser på spillesteder og hos festivaler, hvor der er tænkt på tilgængeligheden.


Det sikrer Volue og Dansk Live gennem en ny mærkningsordning, der har givet tolv danske spillesteder og festivaler certifikation på deres flotte indsatser for en livemusik for alle.

Gimles souschef, Maria Grongstad udtaler:
Vi er meget stolte over at blive certificeret med tilgængelige musikoplevelser og endda med et guldmærke! Vi har i flere år fokuseret på at styrke tilgængeligheden for mennesker med handicap og har udarbejdet og implementeret en tilgængelighedspolitik for at give alle en ligeværdig oplevelse. Vi har taget stilling til en række punkter som er relevante før, under og efter et koncertbesøg. En ting er, at de fysiske rammer skal være i orden, men lige så vigtig er holdningen, man bliver mødt med. Alle skal føle, de kan komme på Gimle, møde musikken og være en del af et socialt fællesskab. Det betyder f.eks. at vi ikke sætter restriktioner for, hvor kørestolsbrugere må befinde sig under en koncert på Gimle, men at de kan deltage i festen på gulvet på lige fod med alle andre, og ikke er henvist til et podie. Vi møder mennesker i øjenhøjde, og rummelighed spiller en afgørende rolle i Gimle-ånden. Vi tror på, at musik kan gøre en forskel!

De tolv spillesteder og festivaler, der går forrest for tilgængeligheden er: Gimle, Roskilde Festival, Musikhuzet, Forbrændingen, Spillestedet Harder’s, Sønderborghus, RADAR, STARS, Spillestedet Thy, Grøn, Smukfest, og Sølund Musik Festival.
Organisationerne er blevet certificerede ved at registrere, hvor mange af Volues anbefalinger de lever op til.

Volues anbefalinger er spillestedernes og festivalernes pejlemærker for at komme tættere på løsninger, der giver fysisk adgang og positiv genklang. Samtidig er de let afkodelig information for de mennesker med fysiske funktionsnedsættelser, der ønsker at besøge dem.

Når anbefalingerne er opfyldt til henholdsvis bronze, sølv eller guld opnås et Volue-mærke til hoveddør og hjemmeside, der skal fornys årligt.

Anbefalingerne dækker handicappolitik, kommunikation, billetkøb, fysiske rammer, medarbejdere & sikkerhed, og CSR til at inkludere flere glade publikummer, og kan findes her.

Gavekort til Gimle

 

SØG ARRANGEMENTER

SAMARBEJDSPARTNERE